Dagreis Den Haag – Vredespaleis en Panorama Mesdag.

Donderdag 21 maart.

We vertrekken om 10.15 vanaf het Stadhuisplein, bij het Gemeentehuis.
We brengen vandaag een bezoek aan de Hofstad van Nederland, Den Haag.
We beginnen de dag goed met een lekkere koffietafel met kroket aan het Malieveld.
Hierna vertrekken we voor een bezoek aan het Visitor Centre van het Vredespaleis.
Het Vredespaleis in Den Haag huisvest het Permanent Hof van Arbitrage, het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties en de Haagse Academie voor Internationaal Recht. Deze instellingen worden ondersteund door de Bibliotheek van het Vredespaleis, een van de meest prestigieuze bibliotheken op haar vakgebied.
Tijdens het bezoek kunt u een audiotour volgen (op uw eigen telefoon en koptelefoon). Medewerkers helpen u met het instellen hiervan.
Na dit bezoek rijden we naar Panorama Mesdag. Met een bezoek aan Panorama Mesdag stapt men letterlijk midden in het grootste schilderij van Nederland. Het doek is 14 meter hoog en heeft een omtrek van 120 meter. Het cilindervormige schilderij is in 1881 geschilderd door één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School, Hendrik Willem Mesdag. De lichtval is heel bijzonder: op sombere winterse dagen is de sfeer er grijzig en fris, op zonnige momenten is de lichtval er meer dan prachtig en van minuut tot minuut wisselend.
Aan het einde van de middag vertrekken we weer richting de opstapplaats.
Uiteraard maken we onderweg nog een stop om de dag goed af te sluiten met een smakelijk diner.
We verwachten rond  20.45 uur weer in Veghel aan te komen.
De reissom bedraagt € 90,00 per persoon.
Deze tocht is enkel voor leden en gastleden van Wijnu.
De uiterste inschrijfdatum is vrijdag 16 februari.
Bij annulering na deze datum wordt de reissom niet gerestitueerd.
U kunt zich inschrijven via www.wijnuveghel.nl of met het inschrijfformulier dat in het Wijnugebouw ligt en dat u, na invulling, in de daarvoor bestemde bus kunt deponeren. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met Rini v.d. Brand, tel. 0413-365648.