Kroonluchters, Elburg en het Palingmuseum

Donderdag 22 oktober 2020

 

Het reizen is weer begonnen. De najaarsreis naar Teutoburgerwoud gaat door en we hebben weer een dagtocht voor u gepland. We vertrekken om 08.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Hoogstraat (tegenover de Broedershof) naar het Gelderse Oldebroek. Kroonluchteratelier De Rode Hoeve is een bedrijf waarvan er geen tweede in Nederland te vinden is. De collectie van bijna 1000 authentieke, oude en antieke kroonluchters zorgt voor een unieke en bijzondere sfeer. De diversiteit is groot: historische kasteelkroonluchters, stijlvolle Franse kroonluchters, imposante kristallen en glazen kroonluchters weerspiegelen ze de sfeer en rijkdom van het verleden. De rondleidingen zijn persoonlijk en verhelderend en er is veel interactie met de deelnemers. We krijgen hier een lekker kopje koffie/thee (2x) in een sfeervolle ambiance, een introductie en rondleiding in kleine groepjes. Hierna rijden we naar het historische Elburg. Elburg is een stad met een grote monumentendichtheid, sfeervolle horecagelegenheden en diverse toeristische ondernemers. Hier gaan we aan tafel voor een heerlijk Veluws broodbuffet met soep, diverse soorten brood, diverse soorten beleg en onbeperkt koffie, thee en (karne)melk. U krijgt uiteraard nog even tijd om door het kleine centrum te wandelen. Na de lunch vertrekken we vanuit Elburg naar Harderwijk voor een zogenaamde palingexperience. We krijgen een uniek kijkje achter de schermen van een ambachtelijke palingrokerij! De rokerij die normaal niet toegankelijk is voor klanten, maar is voor ons opengesteld zodat alles te zien is. Onder begeleiding van één van de rookmeesters krijgt u alle geheimen te zien en te horen en natuurlijk te proeven! En mocht u de verleiding hierna niet kunnen weerstaan, dan kunt u nog een visje kopen bij de eigen viswinkel. We sluiten deze dag af met een lekker pannenkoekendiner, inclusief een drankje! U mag kiezen uit naturel, jam, advocaat met slagroom, boerenjongens, boerenmeisjes, spek, kaas en warme kersen en een vanille ijsje met slagroom toe. Na het diner vertrekken we naar huis en komen omstreeks 20.00 uur weer aan in Veghel.

De reissom bedraagt € 67,50 per persoon. Deze dagtocht is enkel voor leden en gastleden van Wijnu.
Uiterste inschrijfdatum is woensdag 14 oktober  Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met Jeanne Evers (tel.nr. 0413-367362).

 

U dient voor deze dagtocht zelf een reisverzekering af te sluiten. Tijdens de dagtocht houden we ons aan de COVID-19 maatregelen, die op dat moment gelden. Voor deelnemers zijn de COVID-19 maatregelen en de door u in te vullen gezondheidsverklaring in het Wijnu gebouw af te halen.

Inschrijfvoorwaarden

  • Het bedrag van de resissom wordt via een incasso geïnd.
  • Bij een annulering na woensdag 14 oktober wordt de reissom niet door Wijnu aan u terugbetaald.
  • U bent lid of gastlid van Wijnu.
  • U dient zich tijdens de reis te houden aan de op dat moment geldende Corona maatregelen.