5-daagse busexcursiereis “Rhein in Flammen” Duitsland    

02 t/m- 06 mei 2024

Donderdag 2 mei 2024– dag 1:
Vertrek om 09.30 uur vanaf het stadshuisplein (ingang stadhuis) richting Keulen. Onderweg stoppen we voor koffie/thee met wat lekkers. In Keulen starten met een lunch. We rijden langs de oevers van de Rijn met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en genieten van het uitzicht. We zien o.a. de beroemde Kölner Dom, de Altstadt, met zijn smalle straatjes en levendige pleinen en gezellige cafés. Na dit interessante bezoek rijden we door naar het hotel. Bij aankomst checken we in en bent u even vrij voordat we gaan dineren in het restaurant van het hotel. De avond is ter vrije besteding.  We verblijven in het hotel “Zur Post” in Bonn, Köningswintererstraße 309.

Vrijdag 3 mei 2024 – dag 2:
Bezoek Abdij en Koblenz. Na het ontbijt rijden we naar de abdij van Maria Laach. We starten met een rondleiding onder leiding van een gids en zien de abdij en de bibliotheek. Na het bezoek brengt de chauffeur u naar Koblenz waar u vrij bent voor de lunch en een bezoek aan de stad. Koblenz, waar de Rijn en de Moezel samenkomen en de historische Altstadt , een perfecte mix van geschiedenis en moderniteit. Geniet van adembenemende uitzichten o.a. de vesting Ehrenbreitstein. Rest van de avond is ter vrije besteding.

Zaterdag 4 mei 2024 – dag 3:
Tochtje langs de rijn & Rhein in Flammen. Na een lekker ontbijt bent u de ochtend verder vrij. In de middag neemt de chauffeur u mee voor een tochtje in de omgeving en langs de Rijn. Om ca 19.00 uur gaat u aan boord van het schip wat u naar één van de hoogtepunten van deze reis brengt – Rhein in Flammen. De prachtige vuurwerkshow, wordt weerkaatst door het water en de berghellingen en doet het hele dal trillen. U wordt ontvangen met een glaasje sekt.  Aan boord staat een buffet voor u klaar. Na afloop van het vuurwerk brengt de chauffeur u weer terug naar het hotel.

Zondag 5 mei 2024 – dag 4:
Schloss Drachenburg, Königswinter en de Drachenfelsbahn.  Vandaag starten we rustig op en kunt u op uw gemak ontbijten. We gaan aan boord van de touringcar en rijden naar Königswinter waar we een bezoek aan Schloss Drachenburg brengen. Onder leiding van 2 gidsen maakt u kennis met de geschiedenis van dit slot. Slot Drachenburg, gelegen op een heuvel boven de Rijn. Na dit bezoek heeft u de gelegenheid om te lunchen in Königswinter en kennis te maken met deze stad. In de middag maakt u met de oudste tandradradspoorlijn van Duitsland een ritje vanaf de oude stad van Königswinter naar het Zevengebergte. Voor de laatste keer dineren we deze avond in het hotel. De avond is verder vrij te besteden.

Maandag 6 mei 2024 – dag 5:
Chocolademuseum en terug naar huis.  Na het laatste ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen. Maar voor het zover is bezoeken we eerst het chocolademuseum in Keulen. Na het bezoek bent u nog vrij in Keulen. Daarna stappen we weer in de touringcar richting Veghel. We sluiten deze mooie reis af met een heerlijk diner en komen omstreeks 20.00 uur weer in Veghel aan.  Einde van de reis

Reissom 5-daagse reis “Rhein in Flammen” Duitsland  02 t/m 06 mei  2024

2-persoonskamer            € 699,00   Per persoon

1-persoonskamer            € 831,00    (€ 699,00 + 1 persoonstoeslag van € 132,00 )

Exclusief: Reis- en annuleringsverzekering, deze dient u zelf af te sluiten, indien gewenst.  Vergeet niet uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen.    

Inschrijven kan t/m 1 maart 2024  Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de site van Wijnu of met het inschrijfformulier in het Wijnugebouw.

Contactpersoon voor deze reis is Marja van Gulick.