Reizen en Excursies

De Commissie Reizen en Excursies maakt een zo breed mogelijk aanbod door het jaar heen. Ontspanningstochten, reizen met een cultureel karakter, korte excursies in de zomermaanden. In het voorjaar en het najaar wordt een 5-daagse vakantie gepland. Een daarvan in het buitenland en de andere in ons eigen Nederland.

De reizen worden uitgevoerd door Brabant Expres. Voor dagreizen en excursies moet je lid of gastlid zijn van Wijnu om in te kunnen schrijven. Een gastlid is iemand die bij een andere KBO lid is, dus geen gast in de zin van een introducee.
Een reisverzekering, als u die wenst, moet u zelf afsluiten. Dit kan niet via onze vereniging. U kunt inschrijven via onze website of via een formulier dat u kunt vinden in ons Wijnu gebouw. We kiezen ervoor om de reissom te innen via een incasso, de veiligste manier van betalen.

Voor de 5-daagse vakantiereizen gebruiken we dezelfde procedure. Hierbij geldt dat leden van de KBO’s van de voormalige Gemeente Veghel ook onder dezelfde voorwaarden kunnen inschrijven. Ze hoeven geen gastlid te zijn. Bij deze reis is het belangrijk om te kijken of u een annuleringsverzekering heeft. Deze kunt u niet afsluiten via onze vereniging Wijnu.

Alle reizen worden tijdig aangekondigd in ons blad Bulletin.

 

Depot museum Boijmans van Beuningen

 

Dinsdag 24 oktober 2023

We vertrekken om 11.30 uur vanaf het Stadhuisplein (tegenover de ingang van het gemeentehuis) naar Rotterdam. Onderweg stoppen we voor een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers. Het museum zelf is nog lange tijd gesloten voor renovatie, dus bezoeken wij enkel het Depot. Het Depot Boijmans Van Beuningen werd 5 november 2021 geopend door Koning Willem-Alexander. Het eerste publiek toegankelijke kunstdepot is uniek in de wereld en staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in het Museumpark in Rotterdam. Nergens ter wereld bestaat een dergelijk werkgebouw, waar naast het openbaar maken van de museumcollectie, een blik achter de schermen van het museumwerk wordt gegeven, waar ook private collecties en bedrijfscollecties in zijn ondergebracht. Het depot is een Gesamtkunstwerk; het gebouw en de inrichting van de buitenruimte maken het tot een nieuw Rotterdams icoon. Depot Boijmans Van Beuningen bewaart en verzorgt de gehele kunstcollectie en biedt bezoekers een kijkje achter de schermen van het museum. In het depot zijn 14 klimaat gecontroleerde compartimenten ingericht met rekken, stellingen en kasten voor alle verschillende kunstwerken. Er zijn depots voor schilderijen, metalen, voor organische en niet-organische materialen, zwartwit- en kleurenfotografie. In de depotruimtes worden luchtvochtigheid en temperatuur stabiel gehouden. Vanaf de omloop, de trappen en de lift kun je de kunstwerken van allerlei standpunten bekijken. Dit betekent wel dat een bezoek aan het Depot minder geschikt is voor mensen, die minder goed ter been zijn!

Aan het einde van de middag keren we weer huiswaarts. Onderweg maken we nog een stop voor een afsluitend 3 gangen diner. We verwachten om ongeveer om 20.00 uur weer in Veghel terug te zijn.

De reissom bedraagt € 75,00 per persoon. Er geldt een korting voor museumjaarkaart-houders van
€ 15,00 per persoon. Als u gebruik wilt maken van de korting dient U bij inschrijving aan te geven dat u gebruik wilt maken van uw museumjaarkaart, u dient die museumjaarkaart bij u te hebben tijdens de dagtocht en de korting wordt met u verrekend na de dagtocht.

Deze dagtocht is enkel voor leden en gastleden van WijNu. Er geldt een minimum van 40 deelnemers en een maximum van 60 deelnemers.

Uiterste inschrijfdatum is donderdag 12 oktober (bij annulering na deze datum wordt de reissom niet gerestitueerd). U kunt zich alleen inschrijven via www.wijnuveghel.nl of met het inschrijfformulier (dus niet telefonisch). Het inschrijfformulier ligt in het Wijnu gebouw en dat kunt u, na invulling, in de daarvoor bestemde bus deponeren. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met familie van Corven (tel.nr. 0413-366708).

U dient voor deze dagtocht zelf een reisverzekering af te sluiten.

Informatie Reizen

Contactpersonen

  • De heer Kees van Corven
    T: 0413-366708
  • Mevrouw Rini van den Brand
    T: 0413-365648